2012. szeptember 1., szombat
Mák, mák, mák
Ezt a receptet nem olyan régen tanultam egy barátnőm anyukájától és azóta nem győzöm sütni, olyan sikere van a családban. Ez egy igazi modern háziasszony nagymamás sütije. Gyors, könnyű és nagymama illatú illúziót tudunk vele kelteni. Imádnak a lányaim ezért a sütiért (is).
Kenyérsütőgépbe kerül 200ml tej, 4 tojássárgája (fehérjét nem szabad kidobni, mélyhűtőbe elrakni, jó lesz máskor), pici cukor, csipetnyi só, 10dkg puha vaj, 400g liszt, 1 cs élesztőpor. Dagasztó programon másfél óra alatt megkel, addig lehet más hasznos dolgot csinálni és mikor megdagadt kiveszem a sütőgépből, kinyújtom, olvasztott vajjal meglocsolom és cukros-mákos, citromhéjas töltelékkel megszórom, feltekerem mint egy szőnyeget és kis karikákra vágom és sütőben 20 perc alatt megsütöm. A töltelék sokféle lehet, pl. dió, kókuszreszelék, kakaó, de nálunk a mák verhetetlen és kifejezetten egészséges. Mákot érdemes hetente 2-3x enni, így megelőzhetjük a csontritkulást többek között. Ha mákot eszünk, mákunk lesz az egészségünket illetően és ebben a kelt tésztában külön élvezet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése