2012. szeptember 14., péntek

Zsálya

Ha most mennék férjhez, a menyasszonyi csokrom zsályából, petrezselyemből, napraforgóból, repcéből, levendulából állna, mert annyira szeretem ezeket a hasznos, gyógyító, sokrétű, fűszer és mezei növényeket. Nemes növények, a szó minden értelmében. Barátnőm blogján (nyárikonyha) lettem figyelmes egy számomra szimpatikus receptre, a sült almás, zsályás fasírtra, melyet úgy éreztem meg kell csinálnom. Zsálya, alma van itthon rengeteg és a húsos-gyümölcsös kombináció zseniális. Annyiban módosítottam a recepten, hogy apróra vágott zsályát és fokhagymát is tettem a húsba és az almát reszeltem, nem kockáztam. Amikor tálaltam az ételt, azonnal előkerült az őszibarack-chutney és én lepődtem meg a legjobban, hogy ebből már másnapra hideg vacsorát nem fogok tudni varázsolni. Kérem a következőt! Köszi Éva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése