A hétvégén Krakówban jártunk,
megfürödtünk az ottani társasági életben és természetesen egy kis gasztronómiai
túrát is tettünk, belekóstoltunk nemcsak az ottani fantasztikusan pezsgő életbe,
hanem sok-sok finomságba is. Mivel elég hosszú volt az út, érkezéskor a mienkhez
hasonló gulyáslevest, illetve a mienkhez szintén hasonló tojás levest ettünk,
ezzel is átmelegedtünk és kezdtük magunkba szívni a város hangulatát. Napi
túránk során a zsidónegyedben elfogyasztott fokhagymaleves isteni volt, nem
foglalkozván azzal, hogy este nagyobb társaságban kellett megfordulni és nem
féltem attól, hogy esetleg érződni fog a fokhagyma. Ha az ember ezt kívánja meg!
Már itthon el is készítettem az én saját változatomat, nagyon gyors és egyszerű.
Hagyma megdinsztelve, fokhagyma(6-8 gerezd) szintén kicsit később, közben 2 szem krumplit
megfőztem és a hagymát csirkehúsalaplével felengedtem, majd 20 percig főztem,
a krumplival összeturmixoltam, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítettem és egy
kis tejszínnel sűrítettem még. Eszembe jut a kraków-i hangulat a leves-evés
közben és elhatározom, hogy ide mindenképp vissza kell jönni, nemcsak azért,
mert gyönyörű a város és élhető, hanem azért is, mert a lengyelek nagyon
kedvelik és tisztelik a magyarokat, mind történelmileg és politikailag is. Ilyen
országba jó menni! Ja, és nem vettem észre este, hogy kerültek volna a férfiak a fokhagyma miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése