2012. szeptember 11., kedd

Fokhagymaleves Krakówban

A hétvégén Krakówban jártunk, megfürödtünk az ottani társasági életben és természetesen egy kis gasztronómiai túrát is tettünk, belekóstoltunk nemcsak az ottani fantasztikusan pezsgő életbe, hanem sok-sok finomságba is. Mivel elég hosszú volt az út, érkezéskor a mienkhez hasonló gulyáslevest, illetve a mienkhez szintén hasonló tojás levest ettünk, ezzel is átmelegedtünk és kezdtük magunkba szívni a város hangulatát. Napi túránk során a zsidónegyedben elfogyasztott fokhagymaleves isteni volt, nem foglalkozván azzal, hogy este nagyobb társaságban kellett megfordulni és nem féltem attól, hogy esetleg érződni fog a fokhagyma. Ha az ember ezt kívánja meg! Már itthon el is készítettem az én saját változatomat, nagyon gyors és egyszerű. Hagyma megdinsztelve, fokhagyma(6-8 gerezd) szintén kicsit később, közben 2 szem krumplit megfőztem és a hagymát csirkehúsalaplével felengedtem, majd  20 percig főztem, a krumplival összeturmixoltam, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítettem és egy kis tejszínnel sűrítettem még. Eszembe jut a kraków-i hangulat a leves-evés közben és elhatározom, hogy ide mindenképp vissza kell jönni, nemcsak azért, mert gyönyörű a város és élhető, hanem azért is, mert a lengyelek nagyon kedvelik és tisztelik a magyarokat, mind történelmileg és politikailag is. Ilyen országba jó menni! Ja, és nem vettem észre este, hogy kerültek volna a férfiak a fokhagyma miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése