2012. szeptember 26., szerda

A Sonkamester

A hétvégén kilátogattunk az etyeki Kezes-Lábos fesztiválra és elindultunk célirányosan az Újhegyre, a sonkás Árpás László pincéjéhez. Árpás László hangulatos kis pincéje igazi színfolt a többi boros pince között a szekrényben tárolt sonkáival, finomságaival. Először a pince előtt boroztunk, beszélgettünk, sonkát ettünk ismerősökkel, majd beljebb mentünk, szintén boroztunk, csipegettünk, eszegettünk, beszélgettünk, aztán asztalhoz ültünk, isteni finom, lágy kacsamellet ettünk tört burgonyával, közben borozgattunk, beszélgettünk bánatról, örömről, tervekről, a jövőről, mindenről, amit bor mellett meg lehet beszélni és csak boroztunk.... El lehet képzelni este 10-kor hogyan és milyen állapotban álltunk fel az asztaltól. Laci sonkáiról sajnos nincs fotóm, viszont a saját vaddisznó sonkánkról van, amire nagyon büszkék vagyunk. A sonkához sonkaszeletelő is dukál, így következő nagy projectünk egy profi sonkaszeletelő gép beszerzése lesz, amit Árpás Lacinál láttunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése