2013. április 16., kedd
Spenótos, ricottás pite, vagy minek nevezzem
Milyen érdekes ez mindenfélével tölthető pite. Vajas alaptészta és jöhet bele bármi, édes vagy sós, zöldséges vagy húsos, hideg vagy meleg, mindig finom. A mostani friss spenóttal és ricotta túróval készült. A ricottáért kellett egy kicsit rohangálnom, nem mindenhol kapható, így talán ez volt a legnehezebb művelet az egészben. Tortaformát kibéleltem a vajas tésztával és a kb. 500g ricotta túrót, a pár perc alatt megpárolódott és összevágott spenótot belekevertem (illetve a 'kisszakácsom'). 200ml főzőtejszinnel dúsítottam, 4 tojással, néhány levél medvehagymával, szerecsendióval, sóval, borssal, majd sajttal megszórtam a tetejét és zsupsz be a sütőbe 30 percre. A gyerekeim tiltakoztak, hogy Ők spenótot nem esznek, de milyen érdekes, hogy nem maradt belőle semmi estére, illetve 2 szelet másnapra az iskolai tízóraira.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése