2013. április 5., péntek
Fahéjas kalács új formában
A régi tartalom új formában. A szokásos mákos, diós, kakaós, fahéjas tekercset (szinte hetente készítek) most új formában sütöttem és bomba siker lett. A megszokott módon megkelesztettem a tésztát, kinyújtottam, cukrozott fahéjjal megszórtam, feltekertem, felszeleteltem és egyenként, óvatosan belehelyeztem egy őzgerincformába, így jópofára sült. Finom, lágy, puha, omlós lett a kelt fahéjas, amit péntek este szinte felfaltak a gyerekek és nehéz helyzet elé állítottak. Azonnal sütnöm kellett volna nekik egy új adagot, amihez nem sok erőm volt már, de megígértem nekik, hogy másnap reggel, mire felkelnek, már illatozni fog a fahéjas kalács. És így is lett. Szombat hajnal bekészít, fél 9-re kész lett, aminek szintén nagy sikere lett és újra visszatapsoltak. És kezdődik minden újra, és újra és újra...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése