2013. április 10., szerda

Lazac szójás mázzal



Pár évvel ezelőtt svédektől tanultam a következő halas receptet, ami azóta is a család nagy kedvence és érdekes módon ritkán kerül az asztalra. Ha a sarkon egy halas lenne és nem egy hentes üzlet, akkor hetente ezt csinálnám, az tuti. A svéd barátaink egy egész nagy lazacot kentek be ezzel a kulimázzal és igazi kinti grillen sütötték a vendégsereg nagy örömére. Én egy kicsit hamisítok, mert csak néhány lazac szeletet sütök ebédre és egy benti elektromos grillsütőn bűvészkedek, de a hatás hasonló, jó nincsenek most svédek sem körülöttem. 5-5 evőkanál szójaszószt elkeverek 2-3 préselt fokhagymagerezddel, egy ujjnyi reszelt, friss gyömbérrel, sóval, borssal, kevés olajjal és ezt a mázt rákenem a lazacra, majd megsütöm kb. 6 perc alatt. Fantasztikus ízek jönnek elő, főleg, ha egy lime-ot is facsarok rá. Tálalhatom rizzsel, bulgurral, spenóttal, zöldségekkel, de magában is nagy élvezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése