Nagyon
kedvelem gróf Nádasdy
Borbála könyveit és az Ízes élet c. könyvének a
könyvbemutatóján is ott tudtam lenni, amit nagyon élveztem. Szeretem Borbálának
a sajátos humorát és az élethez való pozitív hozzáállását. Utolsó könyvében az
étkezésről, ételekről, különböző kultúrákról ír. Nagyon alá tudom támasztani azt
a nézetet, miszerint a magyarok 6 órán keresztül főznek és egy óra alatt
elfogyasztanak mindent, míg a franciák egy óra alatt főznek meg mindent és hat
órán át esznek. Nálunk is ugyanez a helyzet, viszonylag gyors előkészületek és maga az
étkezés szép lassan indul be az előételekkel, majd a főételek, közben óriási hangulat és szép lassú levezetés a
desszerttel, kávéval, teával, egyebekkel, összességében tényleg 4-5-6 óra.
Így ízes és édes az
élet!
Remek könyv a szakácskönyvek tengerében, ritka ahol a lelki harmónia és a főzés így együtt szerepel. Egy hozzá hasonlót találtam még a A magyar úri család konyhája címűt.
VálaszTörlés