

A hétfői Magyar Nemzetben lettem figyelmes egy ’Lakoma a toszkán hegyi faluban’ c. cikkre. Hurrá! Kedvenc gasztronómiai írőnőm újra kiadott egy csodálatos, élvezetes könyvet Napsütötte szakácskönyv címmel. Az eddig általam olvasott 4 könyve hihetetlenül inspiratívan hatottak rám és alig várom, hogy még most nyáron kiolvashassam a legutolsót is. Az előző könyvét stílusosan Olaszországban olvastam a tengerparton, a mostanit itthon fogom a cseresznyefa alatt és amit csak tudok, azonnal megfőzök belőle. Azt már tudom, hogy szerepel benne egy féltve őrzött limoncello recept is, ami rám vár, hogy elkészítsem. Ami tetszik a toszkán emberekben, az az, hogy mindig felkutatják az évszakok ajándékait és amijük van, amit megtermelnek, abból gazdálkodnak. Nem ismerik a rohanást és ez érződik a konyhájukon is. Nagy várakozással nézek a könyv elébe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése