2012. július 23., hétfő

Ízes élet





Nagyon kedvelem gróf Nádasdy Borbála könyveit és az Ízes élet c. könyvének a könyvbemutatóján is ott tudtam lenni, amit nagyon élveztem.  Szeretem Borbálának a sajátos humorát és az élethez való pozitív hozzáállását. Utolsó könyvében az étkezésről, ételekről, különböző kultúrákról ír. Nagyon alá tudom támasztani azt a nézetet, miszerint a magyarok 6 órán keresztül főznek és egy óra alatt elfogyasztanak mindent, míg a franciák egy óra alatt főznek meg mindent és hat órán át esznek. Nálunk is ugyanez a helyzet, viszonylag gyors előkészületek és maga az étkezés szép lassan indul be az előételekkel, majd a főételek, közben óriási hangulat és szép lassú levezetés a desszerttel, kávéval, teával, egyebekkel, összességében tényleg 4-5-6 óra.
Így ízes és édes az élet!

1 megjegyzés:

  1. Remek könyv a szakácskönyvek tengerében, ritka ahol a lelki harmónia és a főzés így együtt szerepel. Egy hozzá hasonlót találtam még a A magyar úri család konyhája címűt.

    VálaszTörlés