A dús bazsalikom bokor ihletet adott a pesto készítéséhez. Micsoda
ajándék
ez is nyáron! Szinte ingyen van, amiért télen 800-1000 Ft-ot
sajnálok
kiadni. Nem is fogok, mert bespájzolok ebből is. Amit most
készítettem, rém
egyszerű: 3-4 marék megmosott, megszárított bazsalikom
levél, 1-2 gerezd
fokhagyma, olívaolaj, kevés só összeturmixolva. Az azonnali
fogyasztáshoz lehet
parmezán sajtot is adni, amit télire teszek el, abból
kihagyom. Tavasszal
medvehagymából készítettem pestot és mindig örömmel
veszem elő a
"készítményemet". A pestot szoktam falatkákhoz, húsokhoz kínálni, na és spagettihez
keverni.
Egy kis törődést és "fodrászkodást" igényeltek
a levenduláim is. Kb.
110 tő van belőlük a kertünkben, amit meg kellett
igazítanom, a maradék
virágokat összeszedni és kerekre vágni a bokrokat.
Kellemes aromaterápia, illetve aromás munkaterápia volt ez számomra, aminél már csak az jobb, ha lovakkal megyünk a
levendulásba kirándulni a közeli dombokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése