2012. július 30., hétfő

Pesto Genovese


A dús bazsalikom bokor ihletet adott a pesto készítéséhez. Micsoda ajándék
ez is nyáron! Szinte ingyen van, amiért télen 800-1000 Ft-ot sajnálok
kiadni. Nem is fogok, mert bespájzolok ebből is. Amit most készítettem, rém
egyszerű: 3-4 marék megmosott, megszárított bazsalikom levél, 1-2 gerezd
fokhagyma, olívaolaj, kevés só összeturmixolva. Az azonnali fogyasztáshoz lehet
parmezán sajtot is adni, amit télire teszek el, abból kihagyom. Tavasszal
medvehagymából készítettem pestot és mindig örömmel veszem elő a
"készítményemet". A pestot szoktam falatkákhoz, húsokhoz kínálni, na és spagettihez
keverni.
Egy kis törődést és  "fodrászkodást" igényeltek a levenduláim is. Kb.
110 tő van belőlük a kertünkben, amit meg kellett igazítanom, a maradék
virágokat összeszedni és kerekre vágni a bokrokat. Kellemes  aromaterápia, illetve aromás munkaterápia volt ez számomra, aminél már csak az jobb, ha lovakkal megyünk a levendulásba kirándulni a közeli dombokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése