2013. március 16., szombat

Téli kenyér-desszert

Itt a tél, itt van újra! Ennek "örömére" egy igazi téli desszerttel leptem meg magunkat március közepén. Angol desszert, amit egyenesen a sütőből, melegen kell tálalni. Ezért is téli.
Kb. 10 db szeletelt kenyeret (5pár) vékonyan megkenek vajjal és bőségesen teszek rá feketeribizli vagy ribizli vagy málna lekvárt. Fontos, hogy savanykás lekvár legyen. A kenyereket háromszögekre vágom és egy jénai tálba helyezem őket. Elkészítem a keveréket, amivel meg fogom locsolni bőségesen, ami a következőből áll: 4 dl tej+2-3 evőkanál tejszín+2 tojás+2-3 kanál cukor+mazsola+vanília. Ezt jól összekeverem és a kenyerekre öntöm, meghintem egy kis szerecsendióval, akár fahéjjal, majd beteszem a sütőbe kb. fél órát sülni. A kenyér megpuhul és megdagad a tejes masszától és a lekvár szétolvad a szánkban a puha kenyérrel. Fantasztikus meglepetés hideg napokon, az ember szinte elfelejti, hogy milyen zord időjárás van odakint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése