2013. március 25., hétfő
Diós-mogyorós süti
Kísérletezős kedvemben voltam vasárnap délelőtt és mivel a kertben még semmit nem lehet csinálni az időjárás miatt, ezért sütöttem egy sütit. Édes tésztaalappal kibéleltem a sütőtálat (liszt, vaj, cukor, kevés víz), ezt már szinte érzésre, ránézésre csinálom, adagokat nem tudok mondani. Ahogy belenyúlok a lisztbe és morzsolom a vajat, már látom, hogy miből mennyi kell még hozzá. Ez a gyakorlat. Kibélelés után gyorsan összekeverem a tetejét, ami 40g darált mogyoróból, 40g darált dióból, 4 tojás sárgájából, fehérjéből és 150g barna cukorból áll. A tésztát sárgabarack lekvárral megkenem és ráöntöm a masszát. A massza egyszerű: a tojássárgáját először a cukorral szinte fehérre, habosra keverem ki, majd beleteszem a diót, a mogyorót és a felvert tojásfehérjét is. Finoman összedolgozom és fél órán át 180C-on megsütöm. Jövő héten már nem szeretnék a konyhában kísérletezgetni, mert elszalad a meteorológiai tavasz is és a kertben nem történik semmi. Ez már tragédia!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése