Pár nappal ezelőtt kaptam a szomszédasszonyomtól egy kis-üveg olívaolajban eltett fokhagymát. Nagyon kedves gesztus volt tőle, meg is hatódtam, mert amióta itt lakunk, a szomszédainkkal mindig csak harcolunk. Nem jellemző nálunk az, amit a német sógornőm mesél saját szomszédolós tapasztalatairól. Amikor beköltöztek az új házukba szintén 4 gyerekkel, 4-5 szomszéd rögtön náluk termett mosolyogva és egy nagy tál sütivel a kezükben, ezzel is kifejezve tiszteletüket és örömüket. Azóta is irigylésre méltó, kulturált a szomszédi kapcsolatuk és bármiben számíthatnak egymásra, segítenek egymásnak, nem irigykednek a máséra. Na, ez nálunk egy kicsit másképp van, de most nem erről akarok beszámolni.
A fokhagyma láttán kedvet kaptam én is, hogy csináljak pár üveggel. A fokhagymát (termelőtől) megpucoltam, üvegekbe tuszkoltam, tettem mellé csípős paprikát egészben, babérlevelet, rozmaringot és színes borsot, majd leöntöttem olívaolajjal, lezártam és 2-3 hétig hagyom érni. Fokhagymát ilyen módon az év bármelyik időszakában lehet eltenni, a szomszédasszony szerint kiváló húsokhoz, de ők mindenhez eszik. Azt hiszem nálunk is hasonló lesz a helyzet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése