Újra vidéki piacon jártam, hihetetlen jó dolgokat találtam, többek között 150 Ft-ért szinte utánam dobták a kápia paprikát, miközben itthon a zöldségesnél jó esetben 400 Ft-ért vehetek, ha találok. Ebből a finom, édeskés paprikából igazi delikatesz készíthető pillanatok alatt, a következő módon. A paprikát sütőben kb. fél óra alatt megsütöm, az az igazi, ha kinti szabad tűzön csináljuk, ahogyan egykor Erdélyben láttam. Kilószámra sütötték az asszonyok a paprikát és rakták el télire. Ha eléggé fonnyadt, hagyom kihűlni, majd lehúzom a héját, egy gusztusos tálba rakom és olívaolajjal bőségesen meglocsolom. Isteni, csak úgy magában, kenyérrel tunkolva, vagy húsok mellé nyári delikateszként. Tálalás előtt hűtőben lehűteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése