2012. augusztus 29., szerda

Joghurt-torta



Az új joghurt-torta receptet még frissiben megcsináltam, egy rövid mátrai kirándulás után, hogy ne felejtsem el és véglegesen nyomot hagyjon a süteményes-tortás repertoáromban. Frissen, kipihenten, nagy lendülettel kavartunk a lányaimmal egy fenséges joghurt-tortát a délelőtt folyamán. A barátnőm már százszor elmondta a telefonba, hogyan kell készíteni, mit mibe, miből mennyit, de mint a lyukas zsák, eltűnt a lényeg és sosem lett joghurt-torta. Az asszony-kör keretében szaván fogtam és lépésről, lépésre megcsináltuk, úgy, hogy sose felejtem el és bármikor brillírozhassak vele egy "Oscarra".
Íme a recept: 4 egész tojást 4 kanál cukorral habosra keverek, majd a végén óvatosan lyukas fakanállal 4 kanál lisztet beleforgatok  és sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntöm,  majd15 perc alatt megsütöm. Félrerakom hűlni. Ezután 1 nagy doboz natúr joghurtot 2 evőkanál étkezési zselatinnal és ízlés szerint kb. 8-10 kanál cukorral rottyantásig főzöm, óvatosan. Ezt is hagyom kihűlni, majd "zacskós" tejszínt habbá verek és a kihűlt, joghurtos masszába keverem. Idénygyümölcsökkel lehet gazdagítani. A joghurtos-tejszínes masszát a piskótára öntöm, ami még mindig a tortaformában van és így beteszem a hűtőbe 4-5 órára összeállni. Pirított mandulával, citromfűvel, gyümölcsökkel díszítem. Végtelenül egyszerű, gyors a dolog és nagy sikert lehet vele aratni bármilyen körben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése