Az új joghurt-torta receptet még frissiben megcsináltam, egy rövid
mátrai kirándulás után, hogy ne felejtsem el és véglegesen nyomot
hagyjon a süteményes-tortás repertoáromban. Frissen, kipihenten, nagy
lendülettel kavartunk a lányaimmal egy fenséges joghurt-tortát a délelőtt folyamán. A
barátnőm már százszor elmondta a telefonba, hogyan kell készíteni, mit
mibe, miből mennyit, de mint a lyukas zsák, eltűnt a lényeg és sosem
lett joghurt-torta. Az asszony-kör keretében szaván fogtam és lépésről,
lépésre megcsináltuk, úgy, hogy sose felejtem el és bármikor
brillírozhassak vele egy "Oscarra".
Íme a recept: 4 egész
tojást 4 kanál cukorral habosra keverek, majd a végén óvatosan lyukas
fakanállal 4 kanál lisztet beleforgatok és sütőpapírral kibélelt kerek
tortaformába öntöm, majd15 perc alatt megsütöm. Félrerakom hűlni. Ezután
1 nagy doboz natúr joghurtot 2 evőkanál étkezési zselatinnal és ízlés
szerint kb. 8-10 kanál cukorral rottyantásig főzöm, óvatosan. Ezt is
hagyom kihűlni, majd "zacskós" tejszínt habbá verek és a kihűlt,
joghurtos masszába keverem. Idénygyümölcsökkel lehet gazdagítani. A
joghurtos-tejszínes masszát a piskótára öntöm, ami még mindig a
tortaformában van és így beteszem a hűtőbe 4-5 órára összeállni.
Pirított mandulával, citromfűvel, gyümölcsökkel díszítem. Végtelenül egyszerű, gyors a dolog és nagy sikert lehet vele aratni bármilyen körben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése