Az aszalt paradicsom a nyár koncentrált íze. Valamikor télen egy barátnőm napon szárított paradicsommal kínált meg. Elállt a lélegzetem, annyira intenzív és finom volt a paradicsom íze, hogy elhatároztam, nyáron kipróbálom. Sokféle módon lehet aszalni, rengeteg recept van a neten, én egy egyszerű módját választottam kísérletezésképpen. Semmi sózás, semmi olaj, csupán vékony karikára vágtam a kertünkben megtermett paradicsomot, sütőpapírra tettem és kiraktam a napra száradni, néhányszor megforgattam és 2 nap után szárított paradicsom chips-et kaptam, amit üvegben tárolok. Salátába, levesbe, kuszkuszba, tulajdonképpen bármibe bele lehet tenni, de magában is fantasztikus. Ha télen jön hozzám egy barátnő, ezzel fogom kínálni és elkápráztatni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése