2013. december 31., kedd

Zöldséges bableves

Vannak számomra bizonyos életmentő levesek. Ide sorolnám ezt az istenien ízletes, olasz zöldséges bablevest is. Szeretem, ha mindig van otthon valamilyen leves készen, megfőzve, ami csak arra vár, hogy az életét megmenthesse egy nagyon éhező vagy nagyon sietős embernek. Milyen jól jött ma ez a leves egy hideg délelőtti, intenzív görkorcsolyázás után. Pontban 12-kor nekiültünk a férjemmel (gyerekek időelcsúszás miatt nem voltak éhesek) a levesnek és 2 tányérral be is lakmároztunk. De milyen jól esett!

A 3 féle babot egy éjszakára beáztattam vízbe, amit másnap alaposan át is mostam. Konzervbabból is készülhet, akkor sokkal rövidebb a főzési idő. Az olajon megdinsztelt hagymát, fokhagymát és bacon szalonnát öntöm fel vízzel és kezdem főzni a babot kb. 40 percig, majd a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, (kelkáposzta is mehet bele), üveges nyers paradicsomot hozzáteszem a babérlevél, szárított kakukkfű, rozmaring, maradék parmezánsajt száraz kérgének a társaságával és főzöm, sózom, míg össze nem áll a leves. A végén apró száraz tésztát is főznek bele az olaszok, ami akár elhagyható. Mi most kenyérrel ettük és szótlanul, addig, míg be nem teltünk vele. Most már főzöm a következő életmentő levesünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése