2013. december 28., szombat

Csokimousse

Egy másik kedvenc, mert mindig sikere van és mindig finom, bármilyen alkalomra, hétköznap és ünnepnap is. Általában nagy átlátszó üvegtálban szoktam kínálni, de most közkívánatra poharakba porcióztam, ami sokkal elegánsabb lett.

Hozzávalók 6 személyre:
6 tojás (különválasztva)
2 evőkanál barnacukor
200g jó minőségű étcsoki
1dl 30% tejszín
15 dkg vaj

A csokit széttördelem és egy tálkában gőz fölött a vajjal megolvasztom, vigyázva arra, hogy ne legyen túl forró, majd óvatosan, egyenként elkeverem a tojássárgákat a csokiban, majd a tejszínt is. A tojásfehérjét a két kanál cukorral habosra keverem és a csokikeverékbe lapátolom lazán, de határozott mozdulatokkal. Üvegtálba vagy poharakba öntöm a mousse-t és hűtőben tárolom felszolgálásig. Ennyi az egész. Apró, bogyós gyümölcsökkel lehet díszíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése