Tanulok a lányomtól, aki már másodjára főzte meg ezt a mennyei, ízes csodát.
Hozzávalók:
200g tisztított, főtt rák
1 nagy darab lazac, aminek a bőrét lenyúzták
3 fokhagymagerezd
500 ml tej
300 ml főző tejszín
4 szál újhagyma
3 főtt tojás karikára szeletelve
egy marék apróra vágott petrezselyem
só, bors
250 g reszelt sajt
1, 5 kg krumpli megfőzve, vajjal, tejjel pürésítve
A rákot és a kockára vágott lazacot a zúzott fokhagymával, tejszínnel, tejjel közepes lángon 15 percig főzzük, ízesítjük sóval, borssal. Szűrőkanállal átrakjuk egy tűzálló tálba, amiben majd sütni fogjuk a pitét. A tejes keveréket forraljuk és besűrítjük kb. 3-4 perc alatt. Az újhagymát karikákra vágjuk és a halra szórjuk. Az apróra vágott petrezselymet úgyszintén. A tojásokat ízlésesen ráhelyezzük a halra., majd ráöntjük a besűrített tejes mártást is. A krumplipürét a tetejére simítjuk és megszórjuk sajttal. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Mennyei, ízes, krémes és nem lehet vele betelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése