2013. február 14., csütörtök

Francia hagymaleves


Az asztalunkra rég elfeledett francia hagymaleves került annak apropójából, hogy az egyik gyerkőc beteg lett és a konyhában téblábolt. Hogyan tudnám gyorsan meggyógyítani a megfázásból, töprengtem. Addig is, míg a konyhában van, szagolgassa csak a hagyma illóolaját, de jó sokat és a gyógyuljon ezáltal. Erre legjobb a hagymaleves, ami 4-5-6 fej hagymával készül. Vajban dinsztelés, kerülhet rá liszt is, ezt én elfelejtettem és rögtön fehér borral öntöttem nyakon, majd néhány dl alaplével. Fűszerezés, só, bors, más nem nagyon kell, mert a hagyma önmagában ízes. A forró leves tetejére reszelt sajt és házi sütésű száraz kenyérdarabkák kerültek. Isteni lett és sajnáltam, hogy pár évre kikerült a repertoárból. Visszavesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése