2013. november 6., szerda

Birsalma - Quitten



A chutney-sztorim egy remek angol recepttel kezdődött, amiben a mangó volt a főszereplő. Isteni finom volt és mivel nálunk nem terem a mangó, kipróbáltam őszibarackkal, mivel elég nagy mennyiségben kellett már főznöm, sőt a férjuram állandóan azt akarta, hogy chutney-t főzzek mindennap. Azt kell, hogy mondjam, hogy az őszibarackos is átugrotta a lécet és nagy sikere van azoknál, akik tudják értékelni ezt az ínyencséget. Most, hogy beköszöntött az ősz, barack már sehol, férj viszont unszol, hát kipróbáltam zamatos birsalmával is elkészíteni. Az ízhatás fenomenális, szavakban kifejezhetetlen és amikor belekóstolok, úgy érzem felfedeztem valami újat. Ne feledjük ezt a különleges, aromás őszi gyümölcsünket, annyi mindent fel tudunk vele turbózni és különlegessé tenni. A szombati vacsoránkon a libát is birsalmával fogjuk megtölteni és tálalni. Egyébként a chutney-t végtelen variációban lehet elkészíteni, mert állítólag bármiből készíthető. Na, én ennek az útnak járok az elején. Mangó, őszibarack, birsalma kipróbálva.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése